Contact

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u wat vragen? Neem gerust contact op via onderstaand formulier. Wij doen altijd ons best om vragen zo snel mogelijk te antwoorden. Mocht je sneller een antwoord nodig hebben dan mag je ook altijd even bellen: 06 57 88 68 08. Eventueel kunt u ons ook bereiken via WhatsApp.

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder voor een fijne tattoo ervaring.

Na het laten zetten van een tattoo is het belangrijk om het gedurende de eerste paar uur af te dekken met een steriel verband. Reinig de tattoo voorzichtig met milde zeep en water, dep het droog en vermijd wrijven. Breng een dunne laag antibacteriële zalf aan om de tattoo te beschermen en hydrateren, maar gebruik niet te veel. Vermijd direct zonlicht en onderdompeling in water gedurende de eerste paar weken. Krab, trek of pel niet aan de tattoo en volg de specifieke nazorginstructies van je tatoeëerder voor de beste genezing.

De kosten van een tattoo variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en complexiteit van het ontwerp, de locatie op het lichaam en hoe lang we ermee bezig zijn. Kleine tattoos kunnen enkele tientallen tot honderden euro’s kosten, terwijl grotere, gedetailleerdere ontwerpen wat duurder zijn. 

De genezingstijd van een tattoo varieert, maar over het algemeen duurt het proces ongeveer twee tot vier weken. In de eerste dagen kan er korstvorming optreden, gevolgd door een vervellingsfase. Gedurende deze tijd is het essentieel om de tattoo schoon te houden en zalf volgens de aanwijzingen van de tatoeëerder aan te brengen. De uiteindelijke genezing is echter afhankelijk van factoren zoals de grootte en complexiteit van de tattoo, de locatie op het lichaam en hoe goed je de nazorginstructies volgt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet aan korstjes te krabben om het genezingsproces te bevorderen.

Zwemmen met een nieuwe tattoo wordt over het algemeen afgeraden tijdens het genezingsproces, dat doorgaans twee tot vier weken duurt. Onderdompeling in water, zoals in zwembaden, meren of de zee, vergroot het risico op infecties en kan de genezing vertragen. Chemische stoffen en bacteriën in zwembadwater kunnen irritatie veroorzaken. Het is raadzaam om te wachten tot de tattoo volledig is genezen voordat je gaat zwemmen. Volg altijd de specifieke nazorginstructies bij twijfel.

Een tattoo wordt aangebracht door inkt onder de bovenste laag van de huid, de epidermis, te injecteren. Tijdens het tatoeëren gebruikt de tatoeëerder een naald die snel op en neer beweegt en kleine inktpuntjes achterlaat. Deze puntjes vormen samen het ontwerp van de tattoo. De inktdeeltjes worden door het lichaam als vreemde stoffen herkend, waardoor immuuncellen naar het gebied worden gestuurd. Het resultaat is een permanente afbeelding onder de oppervlakte van de huid.